LASH SHEDDING 


Hva er lash shedding?
Lash shedding, eller vippefall, er en naturlig prosess der våre naturlige øyevipper naturlig løsner og faller av for å gi plass til nye vipper. Dette er en del av den normale vekstsyklusen til vippene våre, og det kan være lurt å forstå hva som skjer for å opprettholde et sunt og jevnt utseende på vippene. Vanligvis mister vi mellom 1-5 vipper per dag, men dette kan variere fra person til person. Det er viktig å merke seg at overdreven vippefall kan være et tegn på andre faktorer som stress, ernæringsmangel eller skade på vippene. For å redusere vippefall og opprettholde sunne vipper, er det viktig å ta vare på vippene ved å unngå overdreven friksjon, bruke riktig sminkefjerner og ha en balansert diett. Ved å følge disse enkle tipsene kan du oppnå vakre og sunne vipper som varer lenger.

Hvorfor faller vippene mine av?
Det finnes mange grunner til at vippene dine kan falle av, men det er viktig å huske at vippene naturlig faller av på grunn av en kontinuerlig syklus. Så hvis du oppdager en vippeforlengelse eller naturlig vippe på puten om morgenen, er det vanligvis ingenting å bekymre seg for. Det finnes måter å forebygge overdreven tap av vipper, og riktig etterbehandling kan bidra til å forlenge resultatene av behandlingen.

Vi er her for å svare på en av de største spørsmålene fra vippeelskere overalt - hvorfor faller vippene dine av?


Vippens livssyklus
Vipper er forskjellige fra håret på hodet vårt; håret på hodet vårt har en tendens til å slutte å vokse, eller reduserer raskt veksthastigheten når det når en bestemt lengde, mens den mer delikate naturen til vippene betyr at de naturlig faller av når de når en bestemt fase i syklusen sin, noe som kan ta mer enn 22 uker (vanligvis når de er rundt 9-10 mm lange).

Gjennomsnittspersonen har mellom 90-120 naturlige vipper per øvre øyelokk. Vi naturlig mister 2-5 vipper per dag som en del av den naturlige vippesyklusen.

I gjennomsnitt kan du ha mistet 21 vipper etter en uke. Etter to uker kan du ha mistet 42 vipper, og etter tre uker kan du ha mistet 63 vipper.
Sesongmessig tap
Miljøendringer i løpet av årstidene kan gjøre at tap av vipper blir mer merkbart. Når temperaturen, fuktigheten og eksponeringen for vitamin D synker om høsten og vinteren, kan du oppleve økt tap av vipper. Dette skyldes at den tørre luften forårsaket av kunstig oppvarming og den lave luftfuktigheten kan tørke ut huden og håret ditt, noe som gjør håret sprøtt og mer sannsynlig å falle av. Om våren, når temperaturene stiger, kan det føre til at huden svetter og produserer mer olje, noe som kan påvirke holdbarheten til vippeforlengelser.
Kosthold eller vitaminmangel
Et kosthold som mangler nødvendige næringsstoffer har også blitt knyttet til tap av vipper. Mangel på essensielle fettsyrer, samt mangel på vitamin D, sink og jern, kan påvirke tapet av vipper.
Kosmetikk
Overdreven bruk av vippetung og tung mascara kan også være årsaker til overdrevent tap av vipper. Sørg for å fjerne all mascara eller sminke som en del av kveldsrutinen din.
Hudtilstander
Hudtilstander som madarose kan føre til at håret på kroppen vår faller av. Personer som lider av madarose eller andre hudtilstander som påvirker hårtap, kan miste flere vipper hver måned.
Stress

Stress eller hormonelle ubalanser kan også forårsake overdrevent tap av vipper. Stress kan få vippens hårsekkene til å gå inn i en hvilefase (telogen fase) av vippecyklusen, noe som kan føre til at disse folliklene faller av.

Alopecia

Alopecia er en autoimmun lidelse der celler angriper hårsekkene og kan også være en av årsakene til at vipper faller av. Alopecia kan påvirke håret på hodet, hodebunnen og vippene, som er akkurat som håret på hodet. Søk alltid profesjonell medisinsk rådgivning hvis du mistenker at du kan lide av alopecia eller en underliggende medisinsk tilstand.

Slik unngår du at vippene dine faller av

Lær hvordan du kan forebygge tap av vipper og holde dem sunne og sterke. Oppdag tips og triks for riktig etterbehandling og behandling av vipper.


Forebygging

For å forhindre at vippene dine faller av mer enn det som er naturlig, unngå å bruke vippebøyere for mye, og fjern alltid mascara og sminke hver kveld. Prøv å unngå å gni øynene overdrevent når du fjerner øyesminke eller vasker ansiktet. En Prebiotic Eye Make-Up Remover Gel er ideell for å grundig rense og rense det delikate området rundt vippene og øynene; gelen glir forsiktig over vippene uten å hekte seg fast i vippene eller vippelengdebindinger.
Behandling

Behandlinger for overdrevent tap av vipper kan inkludere kosttilskudd som hjelper til med å forbedre helsen og tilstanden til vippene dine.

Etterbehandling

Bruk riktig etterbehandling kan bidra til å holde de naturlige vippene dine så sunne som mulig. Vask vippene regelmessig for å fjerne smuss og rusk som blir fanget, og følg opp med et nærende vippeserum.

Vårt Lash & Brow Conditioning Serum hjelper til med å opprettholde optimal helse når det brukes som en del av kveldsrutinen din for hudpleie. Den hypoallergene formelen er egnet for sensitive øyne og kan bidra til å beskytte mot forurensninger.


Påvirkning av vippevekst

Lengden på tiden håret og vippene våre vokser (i anagen-hårvekstfasen) er genetisk forhåndsbestemt, så genene våre har allerede satt maksimal lengde vippene våre vil vokse. Ofte kan mangel på nødvendige næringsstoffer i kostholdet forhindre at vippene når sin naturlige maksimale potensial.

Triple Enhance Lash Serum inneholder viktige vitaminer og næringsstoffer, inkludert en blanding av vitamin A, E, F, H og B, samt ekstrakt av hestekastanje og kamelia-blad, for å hjelpe til med å fremme en ideell miljø for maksimal naturlig vippevekst. Formulert med en Triple-Peptide Complex, hjelper det kraftige serumet til med å gi vippene ekstra kraft og stimulere veksten i vippens hårsekk.


oktober 30, 2023
© Beauty London